Κυριακή 3 Απριλίου 2011

“Οι Έλληνες [πάντα] θα νικούν! Είναι θέλημα του Αλλάχ” (Κοράνι: στίχοι 1-5)

107896--Amphora_-seduction_scene-_for_Wiki Το πρόβλημα του Έλληνα ανά τους αιώνες είναι μόνο ένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό.



Είναι ο εγωισμός του.








Ο Έλληνας εδώ και χιλιάδες χρόνια κάνει το ίδιο πράγμα. Είναι πολυδιασπαστικός, χαοτικός, ατομικιστής κλπ. Εκατοντάδες τα ιστορικά παραδείγματα. Από τις πόλεις κράτη, τους Αθηναίους και τους Σπαρτιάτες, τις εξοστρακίσεις των ηρώων του, η επανάσταση του 21 με την διχασμένη εθνική συνείδηση (να ελευθερώσουμε μόνο το Μοριά και την Στερεά Ελλάδα), τα κόμματα, η εθνική διχόνοια, η πολυνομία, οι συντεχνίες και τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, το υπερτροφικό δημόσιο, η ίδια του η γλώσσα, η ιδέα της Δημοκρατίας (όχι δεν μπορούμε να έχουμε έναν Καντάφι για 40 χρόνια, θέλουμε να λέμε την γνώμη μας και ας μην συμφωνούμε ποτέ. Να μιλάνε 1000 άνθρωποι και να υπάρχουν 1000 διαφορετικές απόψεις), το ίδιο το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας (πεδιάδες, βουνά, νησιά και νησάκια) και ένα σωρό άλλα παραδείγματα.

Αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά ο Έλληνας είναι να ελίσσεται σε μία χαοτική πραγματικότητα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Το πρόβλημα αυτό, όπως εξηγώ και εδώ αποτελεί και το πλεονέκτημα του.
Επειδή στην σημερινή εποχή που ζούμε, είναι "θεμελιώδης" νόμος για τα Δυτικά (αυτοί από ανάγκη) και ενίοτε και για τα Ανατολικά κράτη (Ασιατική Τίγρης. Αυτοί λόγω χαρακτήρα) η οργάνωση της κοινωνικής μας συμπεριφοράς και της εργασίας (βλέπε παγκοσμιοποίηση, μεγάλος αδερφός, διαδίκτυο, συστήματα παραγωγής στην βιομηχανία κλπ), εμείς είμαστε σαν την μύγα μεσ' το γάλα. Είμαστε ένα μεγάλο πρόβλημα για τους άλλους που καταντάει να γίνεται και δικό μας.

Αυτή η χαοτική συμπεριφορά μας τόσα χρόνια έχει βάλει σε μπελάδες όλη την υφήλιο (δες δηλώσεις Ομπάμα για την Ελλάδα και δες και ΕΕ). Η Ελλάδα αποτελεί το χωνευτήρι της ανθρωπότητας. Δηλαδή, για να κάνουμε και λίγο πλάκα, το ΔΝΤ και η ΕΕ είμαστε ικανοί να τα οδηγήσουμε και αυτά στην χρεωκοπία κατά κάποιο τρόπο με τον υπερδανεισμό μας και με αυτά που μαθαίνουν κάθε μέρα για μας. Οι άνθρωποι το έχουνε πει ξεκάθαρα. Αυτά που βρήκανε εδώ δεν τα έχουνε ξαναδεί σε καμία άλλη χώρα που πήγανε. Καταλαβαίνει κανείς για πόση ενέργεια θα πρέπει να καταναλωθεί, από εμάς πρωτίστως και για τους άλλους κατά δεύτερον για να έρθουν τα πράγματα εκεί που θέλουν. 

Σε μία τέτοια κοινωνία λοιπόν, όπως η Ελληνική, δεν περιμένεις ποτέ από αυτή να διεκδικήσει, να είναι διπλωματική, να έχει ένα στόχο, μία πολιτική, ένα όραμα, να είναι παραγωγική, ανταγωνιστική κλπ, γιατί αυτό συνεπάγεται ομοιογένεια απόψεων και σύμπνοια. Και επίσης ούτε φοβάμαι τους μετανάστες, τους Τούρκους, το ΔΝΤ, τους Αμερικάνους, την ΕΕ κλπ, ότι και καλά κινδυνεύουμε ως έθνος. Γιατί:

α. Το έθνος μας είναι διεσπαρμένο ανά την υφήλιο. Άρα δεν μπορεί να κατακτηθεί.
β. Της καλές ιδέες που είχαμε τις κατέχουν και τις συντηρούν όλοι οι άλλοι (δες ιδέα της Δημοκρατίας, το θέατρο, η φιλοσοφία, η ιατρική, αρχιτεκτονική κλπ). Άρα η υστεροφημία μας είναι δεδομένη.
γ Η γλώσσα μας και αυτή έχει κατακτήσει τα λεξιλόγια των άλλων (επιστήμες όπως η Ιατρική για παράδειγμα), άρα ούτε η γλώσσα πεθαίνει (άντεξε κάτι χιλιάδες χρόνια και με λιγότερους ανθρώπους να την διαδώσουν)

οπότε αυτό που μπορεί να μας πάρουν είναι μόνο το μέρος που ζούμε. Αλλά πέστε μου ειλικρινά ...με τέτοια "φήμη" ποιος θα τολμήσει πόλεμο μαζί μας χωρίς να γίνει μπάχαλο σε όλη την γη; Εδώ “χρεοκοπήσαμε” και ο Σαρκοζί μας είχε παραμάσχαλα μέχρι να ξεφορτωθεί τα ομόλογα που είχαν οι Γαλλικές τράπεζες και η Γερμανία προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο για ξεφορτωθεί τα δικά της ομόλογα που της τα είχαμε καταντήσει κουρελόχαρτα, ενώ ο Ομπάμα δήλωνε ότι την ανάπτυξη των ΗΠΑ την σταμάτησε η Ελλάδα. Μιλάμε για πολύ χρέος (Είμαστε 2η παγκοσμίως σε χρέος. 1η έρχεται η Ιαπωνία. Δες εδώ). Ο ορισμός του χρέους!! Μην κοιτάτε που είμαστε κορόιδα. Αυτός που χρωστάει τόσα όσα εμείς, ποιος λέτε να έχει το πάνω χέρι, ο δανειστής ή αυτός που δεν ξέρει τι χρωστάει; 

Δηλαδή εάν είσαι δανειστής και σου χρωστάνε 2 άνθρωποι που ανήκουν στην μεσαία τάξη (ας πούμε ένα σπίτι, δύο αυτοκίνητα άντε και ένα αυθαίρετο εξοχικό) και ο ένας χρωστάει 50.000 ευρώ και ο άλλος 5.000.000 ευρώ με ποιον από τους δύο ο δανειστής θα φροντίσει να μην πάθει τίποτα ο δανειζόμενος και να τον έχει στα όπα-όπα;
Μάλλον με τον 2ο. Τυχαίο; Δεν νομίζω!!

Για σκέψου λέει να γίνει ένας πόλεμος με την Τουρκία. Ποιος νομίζεις δεν θα κουνηθεί από την καρέκλα του; Ποιος νομίζεις ότι δεν έχει συμφέροντα πάνω μας που δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με τους άλλους μνηστήρες; Είναι τόσα πολλά τα ξένα συμφέροντα που δεν πρόκειται κανείς εδαφικά να μας καταλάβει γιατί και εδώ υπάρχει πολυδιάσπαση συμφερόντων. Αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Ρωσία, Κινέζοι στα λιμάνια και ένας τρόπος να πατήσουν πόδι στην Ευρώπη, ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα πετρελαίου, ορυκτών και πολύτιμων λίθων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήλιος-αέρας-κύματα, τουρισμός, κηπευτικά και αγροτικά εδώδιμα και μοναδικά προϊόντα, ναυτικό... ένας αχταρμά συμφερόντων και μην ξεχνάμε και ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!.

Θα αφήσουν όλα αυτά να τα διαχειριστούν οι ισλαμιστές με την μπούργκα στο κεφάλι; Δεν είναι πολλά για να τα έχει μόνο ένας; Εάν τα έχει όλα αυτά ένας (όπως εμείς καλή ώρα) δεν θα προκαλέσει την παγκόσμια μήνη (όπως γίνεται σε μας καλή ώρα);

Εγώ μόνο έναν φοβάμαι. Τον Έλληνα. 

  • Τον απατεώνα τον Έλληνα που δεν με αφήνει να προχωρήσω και να εξελιχθώ σαν άνθρωπο, σαν εργαζόμενο, σαν επιχειρηματία... 
  • Τον Έλληνα κορόιδο με την διπλωμένη μέση που δεν μπορεί να πει όχι...
  • Τον Νεοέλληνα που νομίζει ότι έχει σχέση με τον αρχαίο Έλληνα...
  • Τον Ψευδoέλληνα που φανατίζεται με την ποδοσφαιρική ομάδα του, τόσο ώστε να βγει στον δρόμο για να διεκδικήσει την παραμονή της στην superleague και την επόμενη μέρα πάει στην δουλειά του για να δουλέψει για 700 ευρώ υπερωριακά και χωρίς ασφάλιση και δεν βγάζει άχνα...

και άλλα πολλά είδη Έλληνα (η θεωρία του χάους). 

Είναι πολλοί, είναι παντού και ζουν ανάμεσα μας! Βοήθειααααα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου