Σε αυτή την σελίδα θα υπάρχουν προτάσεις για αγορά gadgets που έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον είτε από άποψη χρήσης και ιδέας, είτε από άποψη τιμής.
Με ένα Βαρόμετρο και Ένα Ανεμοδείκτη Προβλέπεις τον Καιρό για 12 Ώρες
Πως θα σας φαινόταν να μπορούσατε να προβλέψετε τον καιρό με μόνο ένα βαρόμετρο, την κατεύθυνση του ανέμου και την εποχή στην οποία βρισκόμαστε;
Πολύ απλό ε; Και όμως η εφεύρεση αυτή όσο απλή και αν είναι έχει ακρίβεια 90% περίπου και είναι "γνωστή" από το 1915!!!
Οι εφευρέτες του είναι οι Henry Negretti και Joseph Zambra οι οποίοι κατασκεύαζαν οπτικά όργανα, βαρόμετρα κ.α. για το Βρετανικό Ναυτικό και το Βασιλικό Αστεροσκοπείο (για περισσότερες πληροφορίες δείτε στην wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Negretti_and_Zambra).
Η παρούσα εφεύρεση λέγεται o δίσκος Πρόγνωσης Καιρού Zambretti.
Βασίζεται στον αλγόριθμο, που βρήκαν οι δύο συνέταιροι (http://www.meteormetrics.com/zambretti.htm) και λέγεται αλγόριθμος Zambretti, ο οποίος έχει γραφτεί και σε Java για να κάνετε τους υπολογισμούς σας και από τον υπολογιστή (http://www.whitbyweather.com/Zambretti/forecaster.html).
Τον δίσκο τον αγόρασα από το: http://www.shipwreck2000.freeserve.co.uk/default.htm και πρόκειται για τρεις ομόκεντρους πλαστικούς κύκλους με διαφορετική διάμετρο, που αναλόγως της ατμοσφαιρικής πίεσης, της τάσης της πίεσης (εάν έχει αύξηση, πτώση ή είναι σταθερή), την κατεύθυνση του ανέμου και την εποχή (έχει δύο εποχές Καλοκαίρι - Χειμώνας) δείχνει ένα γράμμα του λατινικού αλφαβήτου (από το Α - Ζ). Το κάθε γράμμα σημαίνει και μία κατάσταση καιρού. Η αντιστοιχία του κάθε γράμματος φαίνεται στην πίσω όψη του δίσκου.
Το σκεπτικό του αλγορίθμου είναι ότι κάθε πρωί στις 9:00 περίπου διαβάζεις την βαρομετρική πίεση και βλέπεις την κατεύθυνση του ανέμου από έναν ανεμοδείκτη (ευτυχώς υπάρχουν πολλά τζάκια στις γύρω πολυκατοικίες). Εάν ξέρεις και να διαβάζεις και λίγο τα σύννεφα και τους σχηματισμούς τους (http://ww2010.atmos.uiuc.edu/%28Gh%29/guides/mtr/cld/cldtyp/home.rxml) τότε θα ανεβάσεις την ακρίβεια της πρόγνωσης (πρόγνωση για 12 ώρες, δηλαδή από τις 9:00 μέχρι τις 21:00 το βράδυ) σε "επαγγελματικά" επίπεδα.
Βαρομετρική Πίεση και Ψάρεμα.
Οι "ειδικοί" λένε ότι η βαρομετρική πίεση επηρεάζει την συμπεριφορά και κατά συνέπεια την όρεξη των ψαριών. Όλα αυτά συνοψίζονται στον παρακάτω πίνακα:
ΠΗΓΗ: http://www.quickoneplus.com/fish/articles/page.asp?page=barometric
Pressure Trend | Typical Weather | Fishing Trends | Suggested Tactics |
High | Clear skies | Fish slow down, find cover or go to deeper waters. | Slow down lures and use baits more attractive to fish. Fish in cover and in deeper waters. |
Rising | Clearing or improving | Fish tend to become slightly more active | Fish with brighter lures and near cover. Also fish at intermediate and deeper depths. |
Normal and stable | Fair | Normal fishing | Experiment with your favorite baits and lures. |
Falling | Degrading | Most active fishing | Speed up lures. Surface and shallow running lures may work well. |
Slightly lower | Usually cloudy | Many fish will head away from cover and seek shallower waters. Some fish will become more aggressive. | Use shallow running lures at a moderate speed. |
Low | Rainy and stormy | Fish will tend to become less active the longer this period remains. | As the action subsides, try fishing at deeper depths. |
Αλλά για να μην κάθεσαι να υπολογίζεις, υπάρχει και το βαρόμετρο με τις απαραίτητες ενδείξεις που σου λέει πότε ο καιρός είναι κατάλληλος για ψάρεμα και πότε όχι. Όπως φαίνεται και στο gadget, από 1010 - 1030 hPa (εκτοπασκάλ) είναι το καλύτερο ψάρεμα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο ebay, βάζοντας την λέξη "fishing barometer" (http://cgi.ebay.com/GIFT-IDEA-Fishing-Barometer-NEW-/230437965834?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35a72c500a).
Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά και εδώ: http://www.cabelas.com/temp-depth-sensors-fishing-barometer-2.shtml
Δείτε και μία συζήτηση για την βαρομετρική πίεση σε σχέση με την συμπεριφορά των ψαριών
Τα ρολόγια που μετράνε το χρόνο με διαφορετικό τρόπο.
Όλες οι πληροφορίες είναι ήδη γραμμένες στο blog κάνοντας κλικ εδώ.
Ταμπλέτες με Κόστος Κάτω από 100 ευρώ.
Ψάχνοντας για κινητό με λειτουργικό Android, έκπληκτος ανακάλυψα ότι υπάρχουν ταμπλέτες, κινέζικες φυσικά, που ξεκινάνε από 80 ευρώ. Βάζοντας στην εύρεση "tablete Android" (http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=android+tablet+pc&_sacat=See-All-Categories), βρήκα πολλές τέτοιες ταμπλέτες που φτάνουν μέχρι και το γνωστό ipad και το Samsung των 500ίων και 600ίων ευρώ.
Τότε είπα δεν μπορεί κάτι λάθος θα υπάρχει εδώ. Τότε ανακάλυψα ότι η μόνη σοβαρή έλλειψη, για το οποίο το κάνει φθηνό, είναι η μπαταρία τους. Διαρκεί μόνο 2 με 3 ώρες σε κατάσταση WiFi, σε σχέση με το ipad και το Samsung (έχει και αυτό android λειτουργικό) τα οποία διαρκούν 10 και 7 ώρες.
Στην αγορά αυτή βέβαια θα πρέπει να δείτε την version του λειτουργικού. Τα φθηνά tablet διαθέτουν android 1.6, το οποίο δεν αναβαθμίζεται. Μία ταμπλέτα 7" με android 2.0 και πάνω είναι μία καλή αγορά.
Εγώ αγόρασα μία ταμπλέτα 7" με android 2.1 με ταχύτητα CPU 800 MHz, web καμερα, έξοδο HDMI, 3 θύρες USB, υποστήριξη WiFi, Ethernet και 3G USB και δώρο δερμάτινη θήκη και προστατευική ζελατίνα στην τιμή των 150 ευρώ (δείτε εδω: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260714280676 ).
Φωτογραφική Μηχανή D-SLR με Μέγεθος Compact.
Πρόκειται για την ρετρό μηχανή Olympus Pen, του 1959, αλλά προσαρμοσμένη στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Είναι στην ουσία μία μικρή σε μέγεθος D-SLR. Το πλεονέκτημα της αλλαγής φακών και του compact μεγέθους της, σε συνδιασμό με την ποιότητα και την ευχαρίστη αίσθηση που προσφέρει στον φωτογράφο χομπίστα, είναι το ατού αυτής της μοναδικής φωταγραφικής μηχανής.
Η αξία και η ποιότητά της διαχρονική, ενώ το design της μοναδικό. (http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Compact-Digital-Camera/Olympus-Pen-EP-1-Silver-Kit-Digital-Camera-N3592692.htm).
Συνίσταται ιδιαίτερα για τους ερασιτέχνες επαγγελματίες φωτογράφους.
Ηλεκτρονικός Αναγνώστης Βιβλίων
Οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες είναι πλέον γεγονός κι αν στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο γνωστοί, ένας λόγος είναι η απουσία μέχρι πρότινος ψηφιακών βιβλίων τα γνωστά ebooks.
Υπήρχαν όμως και υπάρχουν ήδη πληθώρα ψηφιακών εγγράφων σε μορφή pdf, doc, html κλπ και μάλιστα ελεύθερα στο http://www.free-ebooks.gr/gr/index.php.
Ήρθε όμως και η εποχή που τα on-line βιβλιοπωλεία αρχίζουν δειλά-δειλά να πουλάνε μαζί με τα κανονικά βιβλία και ψηφιακά, στη μισή τιμή (βλέπε Εκδόσεις Καστανιώτη: http://www.kastaniotis.com/ebooks/).
Την αρχή έκανε το γνωστό Kidle της Amazon και έπειτα ακολούθησαν και άλλα αξιόλογα ebooks reader. Ένα πολύ καλό site για να δείτε τις εξελίξεις και τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά των ebook readers είναι αυτό: http://wiki.mobileread.com/wiki/E-book_Reader_Matrix
Εδώ θα πρέπει να πω κάτι που έχει παρεξηγηθεί από τον πολύ κόσμο. Άλλο ηλεκτρονικός αναγνώστης (ebook reader) και άλλο ταμπλέτα (tablet pc όπως π.χ. το ipad). Η διαφορά τους έγκειται στην οθόνη. Τα μεν table pc είναι στην ουσία φορητοί υπολογιστές με οθόνες έγχρωμες και τεχνολογία LCD AMOLED, TFT κλπ. τα δε ebooks reader έχουν την οθόνη που προσομοιάζει ένα χαρτί ενός βιβλίου. Η τεχνολογία τους βασίζεται στο λεγόμενο ηλεκτρονικό χαρτί.
Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι οι πολύ μικρές καταναλώσεις στην μπαταρία. Ρεύμα καταναλώνεται μόνο κατά την αλλαγή σελίδας και όχι κατά το διάβασμά της. Μπορείς να το αφήσεις ανοιχτό στην σελίδα αυτή και να το συνεχίσεις την επόμενη μέρα. Έτσι μπορείς να διαβάσεις μέχρι και 8.000 σελίδες. Το μειονέκτημα του ηλεκτρονικού χαρτιού έγκειται στην ασπρόμαυρη οθόνη και οτιδήποτε είναι έγχρωμο αποδίδεται σε αποχρώσεις του γκρίζου. Άλλωστε τα περισσότερα βιβλία που διαβάζουμε είναι ασπρόμαυρα. Επίσης, η χαμηλή κατανάλωση τους οφείλεται και στην μη-ύπαρξη φωτός στην οθόνη, που σημαίνει ότι για να μπορούμε να διαβάσουμε χρειαζόμαστε φυσικό φωτισμό (όπως και σε ένα κανονικό βιβλίο).
Βέβαια, το μειονέκτημα αυτό είναι στην ουσία ένα μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί η παρουσία φωτός στην οθόνη κουράζει τα μάτια και δεν ευνοεί την απρόσκοπτη ανάγνωσή του κειμένου.
Ένα πολύ καλό ebook reader, που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά και συναγωνίζεται στα ίσα με το kidle της Amazon, είναι το bebook neo, το οποίο διαθέτει τρία πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα.
Το πρώτο είναι ότι διαθέτει WiFi. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κατεβάσεις κατευθείαν από το διαδίκτυο ένα βιβλίο, ή ένα κείμενο. Το δεύτερο είναι ότι βλέπει πολλά διαφορετικά φόρμά αρχείων, όπως doc, txt, epub, pdf, xls, html κλπ. Το τρίτο και πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να γράφεις με τον ειδικό στυλό που έχει και να κρατάς σημειώσεις, όπως σε ένα πραγματικό χαρτί. Όλα αυτά μαζί με την υποστήριξη Ελληνικών που διαθέτει και την πολύ καλή τιμή για τις δυνατότητές του (περίπου 260 ευρώ), τον καθιστά ένα πάρα πολύ καλό ηλεκτρονικό αναγνώστη βιβλίων.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας και να περιηγηθείτε στα χαρακτηριστικά αυτού του αξιόλογου ebook reader (http://mybebook.com/6-inch-ereaders/c14/p25/bebook-neo-ereader/product_info.html)
Το σχετικό βιντεάκι για το bebook neo, μπορείτε να το δείτε παρακάτω (υπάρχει και στο επίσημο site της εταιρείας):
MK802 Android 4.0 Mini PC
Το πιο μικρό PC σε μέγεθος usb είναι γεγονός. Το ΜΚ802 φέρει το λειτουργικό Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) με επεξεργαστή ARM cortex-A8 core που τρέχει στα 1 GHz και κάρτα 3D γραφικών με μνήμη 1G DDRIII, για πολλά High Definition βίντεο. Με αυτόν τον μικρό υπολογιστή, ο οποίος ζυγίζει μόλις 300 gr, μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο και να κατεβάσετε με την ψυχή σας πλήθος δωρεάν εφαρμογών από το android market της Google.
Το μικρούτσικο αυτό android PC, διαθέτει ασύρματη επικοινωνία WIFI 802.1b/g/n και έτσι μπορείτε να το συνδέσετε με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, ώστε να σας διευκολύνει περισσότερο στο χειρισμό, αλλά και στο σερφάρισμα.
Στην διαδικτυακή αγορά πουλιέται στα 57 ευρώ περίπου, ενώ προσθέτοντας ακόμη 6 ευρώ, μπορείτε να έχετε και ένα μίνι ασύρματο πληκτρολόγιο το οποίο διαθέτει και touch pad.
Μία τέτοια περίπτωση αγοράς είναι από το ebay, όπου πληκτρολογώντας MK802 + keyboard, μπορείτε να δείτε φθηνές προτάσεις και μάλιστα με δωρεάν μεταφορικά, όπως αυτή εδώ.
Το ΜΚ802 έχει βγει σε τρεις εκδόσεις: Την αρχική έκδοση ΜΚ802 με 512 μνήμη ram, το ΜΚ802+ και ΜΚ802 ΙΙ με 1G DDR3 ram. To MK802 υποστηρίζει full HD βίντεο στα 1080P/2160P και διαθέτει θύρα 32 GB microSD για επέκταση της εσωτερικής μνήμης των 4G.
Επιπλέον, διαθέτει θύρα HDMI και δύο θύρες USB, εκ' των οποίων η μία είναι micro USB. Πολλά δεν έχει για τόσο μικρό πραγματάκι;
Τα χαρακτηριστικά της συσκευής δίνονται παρακάτω:
Model
|
MK802+(1GB DDR),
|
OS
|
Android 4.0
|
Main Chip
|
Allwinner A10/1.5G CPU 1.0GHZ + GPU 500MHZ
|
Memory
|
1GB
|
Storage
|
4GB
|
Graphical processor
|
2D/ 3D/ OpenGL ES2.0(AMD Z430)/ OpenVG1.1(AMD Z160)@
|
Network
|
Wireless 802.11b/g/n, WAPI(Ralink8188)
|
Expand Memory
|
Micro TF 2-32GB
|
IO/Ports
|
Micro 5pin USB/ USB2.0 data transfer/ OTG and host expand
|
Keyboard
|
Support virtual keyboard, support 2.4G wireless keyboard, fly mouse
|
Audio
|
AAC, AAC+, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB, QCP, MP3, WMA, WAV, MIDI, M
|
Video
|
WMV/ASF/MP4/3GP/
MPEG-4/H.263/H.264/1280*720P HD 30 fps, 1080P/720*480 D1 30fps |
Android APP
|
Youtube,Twitter,Office,Gmail,Browse,Skype…………
|
HDMI
|
1080P&2160P
|
Power Input
|
5V
|
Unit Size
|
8.8*3.5*1.2cm
|
Total weight
|
0.3kg
|
Με το ΜΚ802 η μετατροπή της LCD οθόνης σε SmartTV είναι γεγονός. Το επόμενο βήμα θα είναι οι κατασκευαστές οθονών να ενσωματώσουν αυτό το μικρό PC στο εσωτερικό τους και να μας πουλάνε πανάκριβα τις οθόνες αυτές.