Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Δείτε τον χρόνο αλλιώς.

Έναν νέο τρόπο υπολογισμού του καθημερινού μας χρόνου μας δείχνει η Ιαπωνική εταιρεία Tokyoflash που κατασκευάζει ρολόγια χειρός. Τα ρολόγια αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα κοινά ρολόγια και είναι σχεδιασμένα για να προκαλούν τα σχόλια και την απορία των άλλων, αλλά και το μυαλό του ιδιοκτήτη τους.



Βασίζονται σε μια παλιά τεχνολογία, που άνθισε στις αρχές του 70, όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα ηλεκτρονικά ρολόγια. Είναι η τεχνολογία LED, που κάποιοι από μας στην παιδική και όχι μόνο ηλικία φορέσαμε.

Η ιδιομορφία σε αυτά τα ρολόγια είναι ο τρόπος που υπολογίζεις την ώρα. Δεν υπάρχουν λεπτοδείκτες και αριθμοί, αλλά πολύχρωμα φωτάκια LED, που αναλόγως με το χρώμα τους, το σχήμα τους ή την θέση τους υπολογίζεις την ώρα και τα λεπτά.

Η φιλοσοφία των περισσότερων ρολογιών της Tokyoflash είναι ο χωρισμός της ώρας σε τρείς ας πούμε ενότητες. Είναι 12 μονάδες της ώρας (1 ώρα ανά μονάδα), οι 12 μονάδες των 5 λεπτών (δηλ. 5, 10 ,15, 20….55) και τα επιμέρους λεπτά από το 1 εώς το 5, δηλαδή 5 μονάδες του ενός λεπτού, για να συμπληρώσεις την ώρα.

Γενικώς δεν υπάρχει συνταγή για τον υπολογισμό της ώρας με ένα ρολόι χειρός της Tokyoflash, για αυτό μαζί με το ρολόι ο χρήστης παίρνει και ένα εγχειρίδιο λειτουργίας και εκμάθησης!!! Δείτε ένα παράδειγμα του μοντέλου Kisai Broke εδώ μαζί με το εγχειρίδιο του.

Ο χρήστης στην αρχή μπορεί να μπερδεύετε στο διάβασμα της σωστής ώρας, αλλά πραγματικά από την δεύτερη ημέρα αρχίζει να το συνηθίζει και να διαβάζει την ώρα με ευκολία, τόσο ώστε να προκαλέσει τα σχόλια των γύρω του. Εάν θέλετε να ρίξετε μία ματιά από τα επίσημα βιντεάκια της εταιρείας κάντε κλίκ εδώ.

Ο υπογεγραμμένος έχει στην κατοχή του δύο ρολόγια της Tokyoflash. Το Geomesh (έχει αποσυρθεί) και το Retsu (οδηγίες εδώ).
 

GEOMESH




RETSU



και ένα ακόμη βγαλμένο από την βιολογία (αφιερωμένο στους μικροβιολόγους και τις "ανύπαρκτες" μούχλες που βρίσκουν για να τρέχει ο ποιοτικός!!)


INFECTION







1 σχόλιο:

  1. Αυτο ειναι καλο για οσους ενδιαφερονται για ..την υγεια τους !! Αργα η γρηγορα η Αλτζχα'ι'μερ θα μας πετυχει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή