Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακα για την υπερθέρμανση του πλανήτη ή ...



 Το διοξείδιο του άνθρακα είναι αέριο άοσμο και άγευστο σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις, η οσμή του γίνεται όξινη και δρα σαν ασφυξιογόνο και ερεθιστικό αέριο. Επίσης χρησιμοποιείται ευρέως στα τρόφιμα και αποτελεί συστατικό της ατμόσφαιρας της γης με ποσοστό 0.039%. Χρησιμοποιείται από τα φυτά κατά την διάρκεια της φωτοσύνθεσης για την παραγωγή σακχάρων. Αποβάλλεται από τα ζώα, τους μικροοργανισμούς και τα φυτά μέσω της αναπνοής.Ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα παράγονται από τα ηφαίστεια και από άλλες γεωθερμικές διεργασίες.



Τον Απρίλιο του 2010, το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της γης ήταν 391 ppm. Η συγκέντρωσή του αυξομειώνεται αναλόγως της εποχής. Την άνοιξη και το καλοκαίρι ελαττώνεται γιατί καταναλώνεται από τα φυτά για την ανάπτυξή τους, ενώ το φθινόπωρο και το χειμώνα αυξάνεται.

Οι "επιστήμονες" μιλάνε για την αύξηση της θερμοκρασίας της γης, λόγω αύξησης των εκπομπών CO2, ενώ πολλοί από εμάς όταν μιλάμε για οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος εννοούμε μαζί με όλα τα άλλα και το CO2.


 Ας σκεφτούμε μόνο τι άλλα αέρια εκπέμπουμε από τις βιομηχανίες μας, τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα
κλπ ; και τι επίπτωση έχουν για το περιβάλλον και την υγεία μας; Δεν μπορεί να μιλάμε για ρύπους και να εννοούμε ένα αέριο που το χρησιμοποιούμε στην διατροφή μας και να μην εννοούμε ως ρύπους π.χ. τα μονοξείδια του αζώτου και το μόλυβδο από τα αυτοκίνητα. Δεν μπορεί να μπαίνουν πράσινα τέλη ή να λέμε πράσινα αυτοκίνητα και να εννοούμε την μείωση της εκπομπής του CO2 μόνο.

Θα πω μόνο το εξής απλό. Όταν βγαίνει ο ήλιος η θερμοκρασία της γης αυξάνεται έτσι ώστε να ζεσταινόμαστε αρκετά, ενώ τη νύχτα που ο ήλιος δεν φωτίζει τη γη η θερμοκρασία της μειώνεται, τόσο ώστε να θέλουμε ένα επιπλέον ρούχο πάνω μας. Το λέω αυτό για να τονίσω την σημασία της ηλιακής δραστηριότητας στην θερμοκρασία της γης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το ντοκιμαντέρ (σε 4 μέρη), όπου περιγράφει με σαφήνεια την απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που οφείλεται στο CO2.

Πριν δείτε το ντοκυμαντέρ να έχετε στο μυαλό σας ότι από το 2008 ο ήλιος μας εμφανίζει την πιο μικρή δραστηριότητα των τελευταίων ετών, ενώ υπήρχαν και μήνες ολόκληροι που οι ηλιακές κηλίδες εξαφανίστηκαν!!! (Ελευθεροτυπία και in.gr).





Η απάτη της υπερθέρμανσης 1/4



Η απάτη της υπερθέρμανσης 2/4



Η απάτη της υπερθέρμανσης 3/4



Η απάτη της υπερθέρμανσης 4/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου