Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Πότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος;


Η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των δημοκρατικών θεσμών, η εξαθλίωση των ανθρώπων... περνούν τώρα από την βουλή για την ψήφισή τους με δημοκρατικές διαδικασίες.
(βλέπε Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο και παράδειγμα συντάξεων)
Η δημοκρατία περνάει σε μία επικίνδυνη και μάλλον μεταβατική φάση για να την διαδεχθεί "κάποιου άλλου τύπου" δημοκρατίας . Οι πολιτικοί θα δώσουν την θέση τους σε επιχειρηματίες και θα δημιουργηθεί ένα νέο σκηνικό με το τίτλο "Εμείς θα σας σώσουμε".



Σε παλιότερες εποχές αυτό σηματοδοτούσε την φάση της δικτατορίας. Απλώς στην σημερινή εποχή η μεσαία τάξη δεν έχει μειωθεί στην κρίσιμη μάζα της. Οι δικτατορίες και οι κοινωνικές αναταραχές συμβαίνουν σε εποχές όπου καταρρέει ή δεν υπάρχει η μεσαία τάξη. Η νομοθέτηση τέτοιων νόμων θα επιταχύνει την κατάρρευση της και τότε θα αναδυθεί, το έρεβος, αλλά και η ψευδής ελπίδα της μεγάλης ανατροπής.

Είναι προφανές, ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι από τις πιο κρίσιμες και θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα γίνουν. Σε βάθος χρόνου όμως και όσο το πρόβλημα παραμένει και αυξάνεται γεωμετρικά, τόσο πιο έντονη θα γίνεται η ανάγκη για προσμονή και ελπίδα του λαού, αλλά και της δυσαρέσκειας.
Ο λαός πάλι δεν θα μπορεί να επιλέξει γιατί:

1ο. Τα κόμματα της αριστεράς είναι διασπασμένα και θα του έχουν φανεί μικρότερα των περιστάσεων (χλιαρές 24ωρες απεργίες και συλλαλητήρια έξω από την βουλή, ξεχωριστές συγκεντρώσεις, στάσεις εργασίας, συνηθισμένες μικροαστικοεργατικές επαναστάσεις ρουτίνας χωρίς αποτέλεσμα) γιατί έως τώρα δεν έχουν πετύχει να φέρουν τη λύτρωσή του με αυτά που ευαγγελίζονται.

2ο.  Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να τον ξανακυβερνήσουν όχι τόσο γιατί "μπορεί" να μην τα ξαναψηφίσουν, αλλά γιατί τα ίδια δεν θα θέλουν να εμπλακούν σε μία αδιέξοδη και δύσκολη κοινωνική κατάσταση, που τα ίδια την έχουν δημιουργήσει. Οι ενοχές τους θα είναι μεγαλύτερες από τις προσδοκίες τους για πρώτη φορά στην ιστορία τους.



Έτσι θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας - πολιτικός ή μια ομάδα αυτών, που θα φέρει στο λαό την δήθεν ελπίδα για κάτι δαφορετικό με την ταμπέλα του άσπιλου και καλού επιχειρηματία. Η απλοποίηση των σκέψεων του λαού, ότι δηλαδή αφού δεν είναι πολιτικός είναι καλός και αφού είναι επιτυχημένος στην δικιά του εταιρεία θα συμμαζέψει και την "εταιρεία κράτος", θα του δώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να κυβερνήσει.

Τα μέτρα, που θα πάρει αρχικά, θα φαίνονται "φιλολαϊκά" γιατί δεν θα ήθελε μία σύντομη παραμονή στην εξουσία, ούτε θα ήθελε μία κοινωνική αναταραχή, η οποία θα ελλοχεύει και θα είναι έτοιμη να ξεσπάσει με την παραμικρή αφορμή. Άλλωστε εκλέχθηκε με το πρόσχημα της επαναφοράς της κοινωνικής ειρήνης στην πρότερη κατάσταση.

Από εκεί και ύστερα, ο επιχειρηματικός του εαυτός θα σηκώσει τη σημαία του κέρδους και με αυτή θα πορευτεί εώς ότου να ενεργοποιηθεί η ακροτελεύτια διάταξη του άρθρο 120 παράγραφος 4 του σημερινού συντάγματος δηλ.:

"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."



συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου