Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγή Σελίδας στη Χώρα - Αλλαγή Σελίδας στον Κόσμο

Σήμερα το βράδυ διαλύεται και το τελευταίο ψήγμα του δικομματισμού. Είτε συναινέσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, είτε όχι, αυτό θα αποβεί το μοιραίο πλήγμα για την τελική διάσπασή τους σε μικρότερα κόμματα.

Κάτω από την πίεση του λαϊκής θέλησης και των τελευταίων γεγονότων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με την τροπή των γεγονότων και δευτερευόντως η ελάσσονα αντιπολίτευση, θα κινηθούν εκ' των πραγμάτων στην εκπλήρωση της λαϊκής επιταγής για απλή αναλογική.



Το ΠΑΣΟΚ υπό το βάρος των ευθυνών, αλλά και η ΝΔ που προφασιζόμενη ότι για να προχωρήσει στην αλλαγή του "μίγματος" της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει με την τρόικα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές, ξέροντας ότι δεν πρόκειται να πάρει ποσοστό πλειοψηφίας, θα προκαλέσουν ακόμη περισσότερο την μύνη του λαού.

Τα άλλα μικρότερα κόμματα, χωρίς να διαθέτουν την λύση του προβλήματος, που απαιτεί ο λαός, θα αναλωθούν στα αναμενόμενα ποσοστά. Τα περισσότερα μικρά κόμματα, αν όχι όλα, θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους στον ίδιο περίπου αριθμό. Ο λαός με τις εκλογές, θα δείξει ότι τους θέλει όλους με το μερίδιο να μοιράζεται σχεδόν ισόποσα σε κάθε κόμμα.

Οι εξελίξεις αυτές θα ισχύσουν στην περίπτωση που η χώρα θα ανήκει στην ευρωζώνη, μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών. Εάν οι εταίροι μας δεν μπορέσουν να υπομείνουν τα πολιτικά μας τερτίπια μέχρι τότε και μας αναγκάσουν σε έξοδο από το ευρώ, τότε αυτό θα πυροδοτήσει σε πιο γρήγορη αλλαγή του κοινωνικοικονομικούπολιτικού σκηνικού της χώρας, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν προβλήματα ελλείματος.

Ο Ελληνικός λαός είναι αυτή την στιγμή, όπως είχα προβλέψει, ο ρυθμιστής όχι μόνο της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής δομής σε μία παγκόσμια κοινωνία. "Το πέταγμα της Ελληνικής πεταλούδας" θα προκαλέσει θύελλα παγκόσμιων αλλαγών και ο Ελληνικός Φάρος θα αρχίσει αμυδρά να ρίχνει τις πρώτες του αχτίδες στον καινούργιο κόσμο που έχει ήδη γεννηθεί.

Θεωρώ ότι οι Έλληνες είναι αρκετά ώριμοι για να φέρουν τις εξελίξεις και τις αλλαγές που απαιτούν, στην σωστή κατεύθυνση και να μην αφήσουν ποτέ πια σε κανέναν εκλεγμένο πλειοψηφικά εκπροσωπό τους να τους παραπλανήσει. Θα δείξουν σε όλους, εάν δεν έχουν δείξει ήδη, ότι όταν πραγματικά ο λαός απαιτεί από την εξουσία να μην συμπεριφέρεται αλαζονικά, τότε τα καταφέρνει με θεαματικά απτελέσματα.

Η κρίση αυτή θα μας κάνει περισσότερο δυνατούς και θα μας φέρει πιο κοντά σε αυτό, που από μικροί το θέλαμε αλλά ως μεγάλοι δεν τον πιστέψαμε ποτέ:

"Να αλλάξουμε τον κόσμο"

Υ.Γ.
Έλληνες! Μην παραπλανάστε! Άλλο πράγμα η Ευρωζώνη και άλλο πράγμα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορείς να έχεις το δικό σου νόμισμα και να είσαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Βρετανία, η Σουηδία κλπ. Η συναίνεση δεν έχει καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Έχει όμως σχέση με το νόμισμά της, την οικονομία της και τα συνεπακόλουθα της (μνημόνια, διανειακές συμβάσεις, φτώχεια και εξαθλίωση). Όλα τα άλλα είναι εκ' του πονηρού. Ας βάλουμε και λίγο την λογική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου