Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Προς Αγανακτισμένη κ. Μιλένα Αποστολάκη

Σχόλια σε ανάρτηση της κ. Μιλένας Αποστολάκη (http://apostolakimilena.blogspot.com/2011/09/blog-post.html) με τίτλο "Δύο χρόνια μετά". 
Ο τίτλος της ανάρτησης μου είναι παρμένος από εκεί που διάβασα την είδηση (http://news247.gr/ellada/politiki/aganakthse_kai_h_milena_apostolakh.1391567.html) με τίτλο: "Αγανάκτησε και η Μιλένα Αποστολάκη"


Αναμένω την δημοσίευσή του...

"...Δύο χρόνια μετά και προχωρείτε ακάθεκτοι χωρίς να καταλαβαίνεται το παράλογο των πράξεών σας. Ο κατήφορος του παραλογισμούς σας δεν έχει τελειωμό. Θέλετε (μιλάω για το κόμμα σας και δεν αναφέρομαι μονομερώς στο πρόσωπό σας), χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί, να εξαντληθεί κάθε κοινωνική αντοχή και ανοχή. Απαντήστε μου σας παρακαλώ.
Ποια λογική υπάρχει το να φορολογηθούν όσοι έχουν μισθό 500 ευρώ (ομιλώ για το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ);
Από αυτούς περιμένουμε να ξεχρεώσουμε το δυσβάσταχτο εθνικό χρέος;
Χρησιμοποιώντας λοιπόν την λογική σκέψη, εάν το χρέος είναι δυσβάσταχτο και αν το να ξεχρεώσουμε εξαρτάται από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους αυτού του "μεγέθους", τότε όποιος νόμος και αν περάσει, ότι μνημόνιο και ότι καινούργιο μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί, στα ίδια θα καταλήγουμε.
Δεν είναι θέμα εφαρμογής του μνημονίου. Εκεί έξω υπάρχουν πολλά λεφτά και εσείς ψάχνετε στα πορτοφόλια των καθημερινών ανθρώπων. Θεωρήσατε αρχικά ότι ο κατώτατος μισθός ενός εργαζόμενου θα πρέπει να είναι 700 ευρώ (μικτά!!) και τώρα το αναθεωρήσατε κατεβάζοντας τον πήχη στα 590, γιατί μάλλον υποθέσατε (δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ), ότι θα μπορούσε να ζήσει κάποιος και με 590 (μικτά πάλι!!). Σκεφτήκατε και τις επιχειρησιακές συμβάσεις για να υπάρχει ευελιξία στην εργασία. Μικρότεροι μισθοί, άρα θα προσλαμβάνονται περισσότεροι εργαζόμενοι και ο εργοδότης θα επωμίζεται λιγότερο εργατικό κόστος, άρα θα γίνει πιο ανταγωνιστικός και αυτό θα βοηθήσει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας.


Πείτε μου: Τι αφορά αυτό τους καθημερινούς ανθρώπους;
Τι θα τους ωφελήσει στο να δουλεύουν περισσότερο, περισσότεροι με ακόμη λιγότερα χρήματα;
Η αξιοπρέπεια τους και η καθημερινότητά τους δεν συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας αυτής;
Ότι μέτρο και να παρθεί, που δεν περικλείει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν λαμβάνει υπόψη την ζωή των "καθημερινών" ανθρώπων θα πέφτει στο κενό.


Εάν δεν τους συσπειρώσετε προς "εσάς" στην εφαρμογή των μέτρων, εάν δεν πείσετε την κοινωνία με τις προθέσεις σας ότι θέλετε πράγματι αυτή η χώρα να σωθεί, εάν δεν βάλετε πάνω από όλα τον άνθρωπο, την αλήθεια και την συνέπεια των όσων λέτε και κάνετε, τότε γιατί θα ήταν σωστό να γίνουν το όσα ψηφίσατε και να αδράξετε τους κόπους μιας ζωής;


unfair..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου