Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Η Μεγαλύτερη Απάτη της Ιστορίας και από την Θεωρούμενη Μεγαλύτερη Απάτη της Ιστορίας

Είναι λίγο άκαιρο και ετεροχρονισμένο το παρακάτω ποστάρισμα, παρόλα αυτά παραμένει πάντα επίκαιρο και αυτό γιατί από πίσω βρίσκονται οι γνωστοί μας Γερμανοί.
Αφορμή στάθηκε ένα email που μου έστειλε ένας φίλος με θέμα:
Η "Μαύρη Ντάλια" της παγκόσμιας ιστορίας

Εάν κάνετε κλικ στον παραπάνω τίτλο θα οδηγηθείτε στο μπλογκ (eamb-ydrohoos.blogspot.gr) του κ. Παναγιώτη Τραϊανού και μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό θέμα, το οποίο εν' ολίγης μιλάει για την μεγαλύτερη στρατηγική απάτη της ιστορίας.Τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, που στον βωμό του χρήματος και της ιδεολογικής κυριαρχίας θυσιάστηκαν εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι χωρίς, όπως αναφέρει, να έχουμε βρει τους δολοφόνους.

Αυτόματα το μυαλό μου πήγε σε ένα email που είχα στείλει στις 30 Οκτωβρίου 2012. Το βρήκα εύκολα στα "απεσταλμένα" μου, καθότι αναφερόταν στην 28η Οκτωβρίου, οπότε δεν χρειάστηκε να ψάξω και πολύ τις ημερομηνίες.
Ο Τίτλος του ήταν:

Έπος του 40'. Μερικά ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία

"Μερικά ιστορικά στοιχεία εν' όψη των ημερών, που έχουν ενδιαφέρον και που είναι λίγο ως καθόλου γνωστά σε πολλούς από μας.

Τρία πλοία και κάποια υποβρύχια τορπιλίστηκαν πριν από τον τορπιλισμό της Έλλης, ενώ ο Μεταξάς ποιούσε την νήσσαν. Τα γεγονότα ξεκίνησαν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και φτάσαμε μετά από 3 μήνες σχεδόν να πολεμάμε τους Ιταλούς! Και αυτό γιατί η κυβέρνηση Μεταξά απέκρυψε το γεγονός σε μία προσπάθεια να αποφύγει την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Στις 12 Ιουλίου 1940 βομβάρδισαν το ελληνικό αντιτορπιλικό Ύδρα στα ανοιχτά της Γραμβούσας. Ακολούθησε τέσσερις μέρες μετά βομβαρδισμός ελληνικών υποβρυχίων που βρίσκονταν στον κόλπο της Ιτέας και στα τέλη του Ιουλίου βομβαρδίστηκαν τα αντιτορπιλικά Βασιλεύς Γεώργιος και Βασίλισσα Όλγα. Αποκορύφωμα των ιταλικών προκλητικών ενεργειών ήταν ο τορπιλισμός του καταδρομικού Έλλη, στις 15 Αυγούστου του 1940, κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Μετά την απόρριψη του τελεσίγραφου από τον Μεταξά, μπήκαμε στον πόλεμο. Το μέτωπο όχι μόνο κράτησε και αμύνθηκε ηρωικά, αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου οι Έλληνες έλεγχαν σχεδόν το ¼ της Αλβανίας. Όταν τον Απρίλιο του 41 πραγματοποίησε επίθεση και η Γερμανία, το μέτωπο άντεξε ακόμη μια φορά, αν σκεφτούμε ότι για για κάθε 2 Έλληνες στρατιώτες αντιστοιχούσε ένα όπλο. Και τι όπλο της τελευταίας τεχνολογίας. Το μέτωπο όμως κατέρρευσε γιατί οι Γερμανοί άνοιξαν και ένα δεύτερο (από Γιουγκοσλαβία πλευρά) μετά την γρήγορη κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας. Ας σκεφτούμε τι θα γινόταν εάν οι Γιουγκοσλάβοι άντεχαν!

Μετά την κατάρρευση του μετώπου η Ελλάδα χωρίστηκε σε ζώνες. Η πλειοψηφία των περιοχών δόθηκε στην Ιταλία, ενώ οι Γερμανοί κράτησαν τα στρατηγικά εδάφη. Δείτε τον χαρακτηριστικό χάρτη:


Η πλήρης καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας ολοκληρώθηκε την περίοδο της κατοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πρώτες ύλες και τα τρόφιμα επιτάχθηκαν από τους κατακτητές, γεγονός που εκτίναξε την τιμή τους στο εσωτερικό της χώρας και υπήρξε εκρηκτική άνοδος του πληθωρισμού. Το 1944 έγινε και το εξής αδιανόητο:

Δανείσαμε την Γερμανία με το λεγόμενο κατοχικό δάνειο!!!!

Μετά επήλθε ο λοιμός το 41-42 και 300.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Όμως ο λοιμός αυτός δεν ήταν μόνο έργο των Γερμανών κατακτητών, αλλά και των φίλων μας Άγγλων. Η πείνα του 41-42 μπορεί εμάς να μας φαίνεται ως φυσικό επακόλουθο της κατοχής, αλλά και αυτό δυστυχώς υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι αντίπαλοι συνασπισμοί αντιμετώπισαν την τραγωδία με αλληλοκατηγορίες. Για τους Άγγλους υπαίτιοι ήταν οι Γερμανοί, που λεηλάτησαν τη χώρα, ενώ για τους Γερμανούς υπαίτιοι ήταν οι Άγγλοι, που εφάρμοσαν στρατηγική αποκλεισμού εμποδίζοντας την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στην Ελλάδα.

Άκουσον-άκουσον. Από το Φθινόπωρο του 1942 οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν στις λεπτομέρειες του σχεδίου επισιτισμού, οπότε ξεκίνησαν τα φορτία τροφίμων του Ερυθρού Σταυρού να εφοδιάζουν διάφορα μέρη της χώρας. Τα φορτία προέρχονταν αρχικά από τον Καναδά και μετά το 1943 και από τις ΗΠΑ.

Επίσης οι καλοί μας σύμμαχοι για να τιμωρήσουν τους Γερμανούς και να προκαλέσουν ζημιές, άρχισαν να βομβαρδίζουν τον άμαχο πληθυσμό. Στις 11 Ιανουαρίου του 1944 αμερικανο-βρετανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον Πειραιά, προσπαθώντας να πλήξουν Γερμανικούς στόχους. Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 5.500 άνθρωποι, σχεδόν αποκλειστικά άμαχοι και να προκληθούν τεράστιες καταστροφές στην πόλη.

Οι Σφαγές
εκτός από τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που έκαναν οι Γερμανοί, έκαναν και οι "φιλήσυχοι" και "φιλόμουσοι" Ιταλοί. Μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών ανήκε στην Ιταλία. Μία από τις άγνωστες ιστορίες είναι η σφαγή στο χωριό Δομένικο στην Θεσσαλία, όπου στις 13 Φεβρουαρίου του 1943 Ιταλοί στρατιώτες έκαψαν το χωριό και σκότωσαν 194 κατοίκους. Περίπου στην ίδια περιοχή λίγους μήνες αργότερα, στις 12 Μαρτίου 1943, έκαψαν την Τσαρίτσανη και εκτέλεσαν 40 κατοίκους του χωριού. Τον Δεκέμβριο του 1942 σε αντίποινα για το κίνημα αντίστασης που αντιμετώπισαν στην περιοχή της Ευρυτανίας, έκαψαν τα χωριά Χρύσω και Μικρό Χωριό και εκτέλεσαν κατοίκους της περιοχής. Στις 6 Ιουνίου 1943, ως αντίποινα για την ανατίναξη από τους αντάρτες της σιδηροδρομικής σήραγγας στην περιοχή του Κουρνόβου (Τρίλοφο Φθιώτιδας), εκτέλεσαν στην περιοχή 106 κρατουμένους. Μεγάλες ήταν επίσης και οι καταστροφές που προκαλούσαν ιταλικές φάλαγγες που κινούνταν στην ελληνική ύπαιθρο. Η Ιταλική φάλαγγα που αναγκάστηκε να στρατοπεδεύσει στα Σέρβια στις 6 Μαρτίου 1943, κατέστρεψε ολοσχερώς το χωριό.

Το περίεργο όμως σε αυτή την ιστορία των Ιταλικών φρικαλεοτήτων είναι ότι:
α. Δεν έγινε τίποτα από το Ελληνικό κράτος ως τιμωρία και αποζημίωση των θυμάτων (εδώ δεν έγινε για τους Γερμανούς θα μου πείτε)
β. Ότι οι Ιταλοί φασίστες δεν δικάστηκαν ποτέ ως εγκληματίες πολέμου, από την παγκόσμια κοινότητα!!!!!!!

Αυτά εν' ολίγοις για την ιστορία και να μην ξεχνάμε ότι πάντοτε υπήρξαμε πειραματόζωα και δεν το καταλάβαμε ποτέ.

Το επόμενο πείραμα υπήρξε το σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα. Κάτι ανάλογο με τα σχέδια Μάρσαλ, που ακούγονται τον καιρό αυτό, εν' όψη κρίσης και απόγνωσης.

Κουράγιο και θα ξυπνήσουμε από τον λήθαργό μας!

Καλόν ύπνο!!
"

Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκε η τηλεοπτική εκπομπή της Μηχανής του Χρόνου, για τις θηριωδίες των Ιταλών. Το βίντεο δεν το βρήκα στο διαδίκτυο, αλλά μπορείτε να διαβάσετε την πρώτη πηγή, στο τέλος της ανάρτησης για να μπείτε κατευθείαν στο νόημα. Θα έλεγα ότι εάν διαβάσετε μόνο αυτό, θα διαπιστώσετε το μεγαλείο της μεγαλύτερης ιστορικής απάτης από την θεωρούμενη μεγαλύτερη ιστορική απάτη.

Η Αλήθεια είναι ότι οι Ιταλοί μας την έφεραν. Δεν τους δικάσαμε ποτέ και δεν καταδικάστηκαν ποτέ στα μάτια της κοινής γνώμης αφού έχουν περάσει ως "καλλιτέχνες" κατακτητές. 

Διανοηθείτε λιγάκι το μέγεθος της απάτης σε μία εποχή που μόλις έληξε ο πόλεμος και όλοι είχαν ακόμη νωπά τα γεγονότα στην ψυχή τους.
Πως κατάφερε η παγκόσμια κοινότητα, αλλά και η ίδια η Ιταλία και οι Ιταλοί και δεν καταδίκασε τους αξιωματούχους του φασιστικού καθεστώτος;
Το Ιταλικό φασιστικό κόμμα ήταν το πρώτο στην Ευρώπη και η απαρχή για την εγκαθίδρυση του Ναζισμού στην Γερμανία

Αν και θεωρούμε όλοι μας ότι οι Γερμανοί Ναζί διέπραξαν θηριωδίες και ήταν πιο άγρια τα εγκλήματά τους, εντούτοις πιο είναι το μέτρο μιας θηριωδίας; 
Είναι ποσοτικό ή ποιοτικό το πρόβλημα;

Και μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που αναφέρεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Επιτροπή Εγκλημάτων Πολέμου των Ηνωμένων Εθνών.

Μήπως όμως για την μεγαλύτερη απάτη της Ιστορίας από την θεωρούμενη μεγαλύτερη απάτη, φταίνε οι νεότερες αποκαλύψεις για τον Μουσολίνι; (διαβάστε εδώ όσοι θέλετε να διευρύνετε τον ιστορικό σας ορίζοντα).

Μην παραλείψετε να διαβάσετε πρώτα από όλα:
Ο Βρώμικος Πόλεμος του Μουσολίνι, Ενα ντοκυμαντέρ 52 λεπτών του Τζοβάνι Ντονφραντσέσκο



1 σχόλιο: